maandag 25 november 2013

Prima Donna kaascakejes met peer en portsaus - Van Jantine van Dompselaar (Kopie)

*****
Ingrediënten:
50 gram prima donna forte
50 gram zachte boter
peper uit de molen
1 ei
1 eetlepel melk
50 gram zelfrijzend bakmeel
sesamzaad
4 eetlepels sinaasappelmarmelade
rode port
papieren cakevormpjes
2 stoofpeertjes
bruine suiker

Bereiding:
verwarm de oven voor op 175 graden
Klop boter, verkruimel of rasp de kaas en voeg de kaas,peper en het ei toe en mix het 2 minuten.
Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Vul 4 papierenvormpjes en bestrooi elk cakeje met sesamzaad. 25 minuten bakken op 175 graden.

Snijd de stoofperen in mooie plakjes en laten stoven in port en 3 eetlepels bruine suiker tot ze mooi zacht zijn.

voor de saus: De marmelade en 3 eetlepels port mengen en aan de kook brengen. De cakejes uit de vormpjes halen. De schijfjes peer erbij leggen en dresseren met de warme portsaus. Verkruimel als laaste nog wat van de kaas over de warme cakejes.
Eet smakelijk!

http://www.primadonnakaas.nl/recepten/ReceptMaken.asp?ItemID=252

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen