maandag 25 november 2013

Snelle couscous met tuinboontjes, falafel en yoghurt (Kopie)

*****
21 juni 2011
Vandaag waren we laat thuis. Ik heb daarom deze couscous gemaakt, die zó klaar is en toch supersmakelijk. Mijn moeder bracht mij op het idee, toen ze dit afgelopen zondag maakte.

De gele kleur van de couscous komt van het Marokkaanse kruid Ras al Hanout, waar meer dan 20 verschillende specerijen in zijn verwerkt. De smaak gaat heel goed met groenten, falafel, koriander en yoghurt.

Wat heb je nodig?

voor 2 a 3 personen

•250 gram couscous (zonder smaakjes, die zie ik te vaak staan in de winkel, die van AH Biologisch is lekker)
•1/2 onbespoten citroen, sap en geraspte schil
•handje amandelen, in stukjes gehakt en geroosterd in een koekenpan
•1 kleine courgette, in plakjes
•125 gram tuinboontjes (ik gebruik als ik weinig tijd heb die van Bonduelle uit de diepvries, die zijn klein en heel smakelijk)
•1 sjalot, dun gesnipperd
•1 teen knoflook, geperst
•zout en peper naar smaak
•Ras al hanout naar smaak (te koop bij Marokkaanse winkels of op de markt bij de specerijenkraam)
•Verse koriander, blaadjes fijngesneden, naar smaak
•Biologische yoghurt met wat Ras al Hanout erover
•1 bakje falafel (die van Jumbo en de Marokkaanse winkel of natuurwinkels hebben onze voorkeur)
•lekkere olijfolie
1.Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Roer na het rusten door met een vork en doe er de citroenrasp, het sap en de amandelen bij. Maak het wat smeuïger met wat lekkere olijfolie. Niet te veel, anders gaat de smaak overheersen.
2.Bak intussen in wat olijfolie de sjalot zacht, voeg er de courgette aan toe en laat een paar minuten mee bakken. Voeg knoflook, tuinboontjes toe en breng op smaak met de kruiden.
3.Bak de falafel gaar en knapperig. Doe de couscous over in een mooie schaal en meng de koriander er doorheen. Leg de falafel er bovenop. Geef de yoghurt er apart bij.
(Eet smakelijk )

http://www.greendelicious.nl/2011/06/snelle-couscous-met-tuinboontjes-falafel-en-yoghurt/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten