dinsdag 26 november 2013

Suikervrij bakken met stevia en andere zoetstoffen - Vera Kwik (Boek)

*****
Het aantal diabetespatiënten stijgt helaas, en daar is de auteur, Vera Kwik, er een van. Een verandering van levenswijze met een streng suikerloos dieet drong zich op, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze nooit meer mag genieten van iets zoets. De voorbije acht jaar is de auteur – kokkin van opleiding – beginnen te experimenteren met suikervrij bakken, voor haarzelf en voor diegenen die ook iets zoets zonder suiker willen bereiden. Tal van experimenten mislukten, maar gaandeweg slaagde ze erin een reeks ´klassieke´ recepten om te bouwen tot suikervrije recepten. Het resultaat: Suikervrij bakken met stevia en andere zoetstoffen. In dit boek staan meer dan vijfentachtig taarten, koekjes en andere desserts, die met stevia of een andere bakbestendige zoetstof bereid kunnen worden, schitterend in beeld gebracht door Frank Croes. Geniet suikervrij met mate!
Recensie(s)

Als gevolg van onze eet- en leefgewoonten neemt het aantal mensen die lijden aan diabetes type 2 drastisch toe. De auteur is een van hen en een streng suikerloos dieet was een voorwaarde om haar lichaam opnieuw in evenwicht te brengen. Het resultaat van acht jaar zoeken en uitproberen heeft ze in dit bakboek verzameld. Inleidend geeft ze een woordje uitleg over drie suikervervangers en hoe deze het resultaat beïnvloeden. Omdat bijvoorbeeld het sterk zoetende natuurproduct stevia slechts in zeer kleine hoeveelheden gebruikt wordt, raken de verhoudingen in het gebak zoek. Om die reden geeft zij zelf de voorkeur aan een suikervervanger op basis van tagatose. In de recepten worden telkens de drie mogelijkheden gegeven. Het is aan de gebruiker om waar nodig zelf de verhoudingen aan te passen wanneer hij de voorkeur geeft aan een andere suikervervanger. De auteur geeft een mooi en divers aanbod van klassiek gebak, bereid met suikervervangers. De recepten zijn degelijk, helder beschreven en alle goed haalbaar voor de amateurkok. Een smaakvol uitgegeven hardcover met aantrekkelijke, paginagrote foto’s van de afgewerkte desserts. Jammer dat de hoeveelheid koolhydraten per portie niet is aangegeven. Kleurendruk met schreefloze letter. Met register.<br/><br/>Redactie Vlabin-VBC

http://www.bol.com/nl/p/suikervrij-bakken-met-stevia-en-andere-zoetstoffen/9200000005804346/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen