donderdag 28 november 2013

Uit de oven - Rachel Allen

Van zoete koekjes tot hartige stoofschotels: in dit boek heeft de Britse televisiechef Rachel Allen de lekkerste recepten voor allerlei soorten baksels uit de oven bijeengebracht.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Uit de oven kan van alles komen: koekjes, taart, vlaai, brood, en hartige snacks, ovenschotels en pasteien. In dit kloeke boek in pasteltinten van de Ierse tv-kok Rachel Allen staan recepten voor al deze gerechten, met achterin een uitgebreid hoofdstuk met basisbereidingen (deegsoorten, glazuren, jam maken) en -technieken (bakvorm met deeg bekleden, glazuren). Zoete gerechten overheersen, maar er zijn ook heerlijke hartige schotels met vlees en groente (geen vis). De recepten worden helder beschreven met duidelijke ingredientenlijsten; aangegeven wordt welke bakvorm nodig is. De helft van deze recepten is voorzien van een paginagrote kleurenfoto, hier en daar staan kleinere, instructieve foto's. De beginnende kok zou misschien meer foto's van de gerechten wensen, maar dankzij de duidelijke teksten kan iedereen aan de slag. Het boek is mooi afgewerkt met kapitaalbandjes en leeslint. Een verklarende woordenlijst en uitgebreid register met recepttitels en ingredienten (ook als die niet in de recepttitel staan), maken het compleet. Absoluut de moeite waard!

(NBD|Biblion recensie, Christianne Muusers)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/uit-de-oven/1001004006847384/index.html#product_description

http://www.rachelallen.com

Geen opmerkingen :

Een reactie posten