donderdag 28 november 2013

500 culinaire ontdekkingen (Boek)Elke fijnproever laat zich met plezier verleiden door deze delicieuze gerechten, kleurrijke markten en befaamde restaurants. Dankzij De smaak van reizen ontdekt u 's werelds grootste culinaire tradities. En op het menu staat uiteraard alleen maar de crème de la crème. Geniet van traditionele Hongaarse goulasg of de sushi's op de Tsukiji vismarkt van Tokyo.

Ontdek de arancia rossa uit Catania of de geprezen baguette van de Parijse bakkerij, 'Le Grenier de Felix'. Dit appetijtelijk avontuur presenteert u haute cuisine, maar serveert u ook de eenvoudiger lekkernijen van de straten van Havana. Van de kruidige tajine op de ramadanmarkt in Istanbul tot feestelijke ravioli's uit Toscane, in elke keuken schuilt een unieke geschiedenis over de streek, haar klimaat en het temperament van haar bewoners.

Met inleiding door Alain Caron, Franse topkok in Nederland.

Met aanbevelingen van o.a. Jonnie en Thérèse Boer, Jacques Pourcel, Sergio Herman, Paul Bocuse, Ferran Adrià (El Bulli) en Ron Blaauw.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Wie veel naar Verre Oorden reist, komt altijd in aanraking met onbekende, verrassende en exotische keukens. Dit boek biedt een blik op culinaire specialiteiten uit de hele wereld. Maar die informatie over ingredienten, markten, seizoensproducten, keukentechnieken, streetfood, de beste steden om uit eten te gaan, luxe heerlijkheden, de lekkerste dranken, de heerlijkste desserts staat nooit per land, soort gerecht of product maar werd geheel willekeurig gerangschikt, afgewisseld met lijsten van o.m. musea, ouderwetse snoepwinkels, restaurants, cocktailbars, cafe's en pubs. Het boek is dus vooral een verzameling interessante 'weetjes', lijstjes enz., aantrekkelijk gepresenteerd en met goede foto's, helemaal toegespitst op het lezersprofiel van het tijdschrift National Geographic van wie 50% behoort tot de hoogste inkomensklasse met een daarbij passende levensstijl waarin druk gereisd wordt. De vertaling is niet briljant. Enkele van de hier gepresenteerde feiten zijn nu achterhaald. Kleine tot zeer kleine druk. Met register.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/500-culinaire-ontdekkingen/1001004009900388/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten